телефон за връзка

0670 62021 237

Диамантено микродермабразио и мезотерапия

Диамантеното Микродермабразио е бърза неинвазивна процедура прилагана за освежаване на кожата. Понякога се нарича “пилинг в обедната почивка”. Тази сравнително нова процедура внимателно отстранява най-горния слой клетки на увредената кожа, чрез изстрелване на миниатюрни кристалчета към кожата. Тази техника излющва и изравнява повърхността на кожата, стимулирайки образуването на нова, по гладка и чиста повърхност на кожата. Най-често се прилага на лицето и шията, но може да се направи на всяка част на тялото (напр. гръб на дланите).

Каква е ползата от приложението на тази процедура?
Микродермабразиото може да коригира грубата повърхонст на кожата, някои видове белези, неравномерна пигментация и старчески петна. То също може да премахне или намали броя на отворените и затворените комедони, вида на стриите и най-фините бръчки. Чрез отстраняването на най-горните слоеве на епидермиса, микродермабразиото стимулира образуването на нов повърхностен слой на епидермиса.
Микродермабразио може да се прилага при всички типове кожа по отношение на омазняване, цвят и възраст. За най-добри резултати се препоръчва провеждането на една процедура седмично в рамките на терапевтичния курс.

Как се осъществява процедурата?
Преди процедурата ще се наложи да проведете първоначална консултация с вашия лекар. По време на тази консултация ще имате възможност да споделите своите очаквания за промените, които искате да постигнете във външния си вид. Вашия лекар ще ви обясни различните възможности, които са подходящи за вас, същността на самата процедура, рисковете, ограниченията и цената.

Може да се наложи да спрете медикаменти, които съдържат аспирин и/или други медикаменти, които приемате в момента. Трябва да спрете тютюнопушенето, за да подобрите кръвната циркулация на кожата. Понякога се налага да приемете антивирусни препарати, преди процедурата, за да предотвратите появата на херпес след осъществяването и. Информирайте вашия лекар ако приемате някакви медикаменти, особено ароматни ретиноиди (Roaccutane/Tigasone) защото те могат да предизвикат смущения в оздравителния процес.


Вижте повече ->