телефон за връзка

0670 62021 237

Mасажи

Масажът е механично дразнение, което се осъществява посредством ръцете, в т.ч. длани, пръсти, предмишници, лакти, стъпала, уреди /помощни средства/, с цел да се предизвика оптимално дозирано въздействие върху човешкото тяло чрез тъй наречените похвати, за да се постигне профилактика и лечение на някои заболявания.

Масажът е динамична терапия, считана като помощна дисциплина в медицината и е не само наука, но и изкуство, а масажистът представлява творец или ваятел на човешкото тяло, с цел постигане баланс в емоционалното или психично състояние на човека.

Масажистът със своите действия се отъждествява със скулптор на човешкото тяло. Насочвайки своето внимание към болезнените зони , той е длъжен да обърне внимание и на естетическото въздействие върху човешкото тяло, с цел постигане на най-високи нива на красота и естетичност. Масажните действия /похватите/ се сравняват от специалистите с тоналностите в музиката, когато се подредят по интензитет /силно, слабо/ така, че да се даде ефекта на мелодията.

Масажът трябва да наподобява приятната мелодия в музиката. Силният не е желателен, слабият също. Той трябва да бъде индивидуален, според възраст, пол, болест.

Масажът е основно средство в борбата с пренапрежението, паталогичните отклонения, умората и е средство за повишаване на фунуционалните възможности на човека и укрепване на неговото здраве.Ето и десетте най-популярни масажни техники:• Шведски масаж

Шведският масаж е сред най-популярните и често прилагани масажи. Това е класически масаж за релакс, който се предлага във всички спа центрове. Състои се от пет основни вида почуквания:
1. Effleurage – Дълги, плъзгащи се движения, обикновено от шията надолу към основата на гръбначния стълб, или от рамото надолу към върха на пръстите

Вижте повече ->